Persoonlijk

Het werken met paarden loopt van jongs af aan als een rode draad door mijn leven. Toen ik nog maar een kleuter was, kreeg ik mijn ouders al zo ver dat ze mij paardrijlessen lieten volgen. En toen ik twaalf jaar oud was, had ik mijn eerste eigen pony. Daarna ben ik altijd paard blijven rijden.

Paardrijden is voor mij een serieuze hobby. Dierfysiotherapeut zijn is mijn vak. Elk paard is voor mij uniek, ongeacht het niveau of doel van het gehouden paard.

 

Beroepsopleiding Paardensport te Deurne

Direct na mijn middelbare school ben ik begonnen met de Beroepsopleiding Paardensport, toen nog gevestigd in Deurne. Deze opleiding, met als richting Sport, heb ik in drie jaar afgerond en ik heb daar mijn instructeursdiploma in de zak kunnen steken.

 

HBO Fysiotherapie Thim van der Laan

Aansluitend ben ik in 1999 begonnen aan de hbo-opleiding Humaan Fysiotherapie. Ik heb deze opleiding met succes afgerond in 2003 en ben cum laude geslaagd.

 

Post HBO specialisatie Dierfysiotherapie te Barneveld

Direct na mijn opleiding als humaan fysiotherapeut ben ik gestart met de opleiding tot erkend dierfysiotherapeut. Ik heb deze tweejarige opleiding met het diploma beëindigd in 2006.

 

Dit is de enige opleiding in Nederland waar je wordt opgeleid tot erkend dierfysiotherapeut. Daardoor ben ik geregistreerd lid van het NVFD (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren).

Up-to-date

Om de kwaliteit van mijn behandelingen zo hoog mogelijk te houden, volg ik elk jaar meerdere bijscholingscursussen. Op deze manier zit ik boven op de bron van de nieuwste onderzoeken en blijft mijn kennis up-to-date.
Ik vind het essentieel om mijn vak op de best mogelijke manier uit te oefenen, ook omdat het dan nóg leuker is!

 

En dan nu...

 Momenteel start ik met mijn Trakehner-merrie Heimlady in het ZZL.
Onze twee dochters hebben het paardenvirus ook opgelopen en rijden al van jongs af aan. Ik vind het fantastisch hen te kunnen begeleiden met hun New Forrest-ruin Milson.